Posted in birthday, caption, event, friends, graduation project, october, school, slice of life, traditional art, water colour

Trio [I]P[B]GII: 7 Years and counting

Apa itu “[I]P[B]GII”?

“[I]P[B]GII” adalah istilah yang dicetuskan oleh Ulfah. Istilah ini merupan persatuan dari 2 buah institusi pendidikan yang pernah (dan masih) kami jadikan sebagai tempat menimba ilmu.
Halah.. Ribet amat fah~

Intinya mah, itu teh maksudnya IPB + PGII gitu. IPB as you know, Institut Pertanian Bogor. Sebuah Perguran Tinggi Negeri yang kampusnya tersebar di seluruh penjuru wilayah Bogor (ini rada lebay, tapi ykwim) dan saat ini dengan bangga ifah nyatakan sebagai Kampus Tercintah~ ❀ Dan PGII. PGII alias Persatuan Guru Islam Indonesia. Merupakan Yayasan tempat ifah menghabiskan 3 tahun yang (harusnya sih katanya sih) menjadi masa paling indah. 

Jadi ceritanya, trio itu adalah Ifah, Ulfah dan Ratih.

Kami bertiga ketemu di PGII dan ketika lulus kami bertiga diterima kuliah di kampus yang sama. Di IPB.

Pertama kalinya sekolah merantau. Untung aja nggak sendirian.

Selama 4 tahun di IPB kami ber-3 suka cari-cari alasan dan curi-curi kesempatan buat makan bareng dan ngegosip (nggak gosip banget sih..). Pernah juga ajakin warga “[I]P[B]GII” yang lain. Para senior, junior atau yang seangkatan. Tapi hanya 1 kali dan agendanya tidak berlanjut. Susah nentuin jadwal, pada sibuk, lalu menyerah pada keadaan (halah~). Kami ber-3 juga bukannya sering banget kumpul sih. Sekali dua kali, banyak kalinya sih wacana aja. Maklum~ namanya juga mahasiswa.

Hari Senin, tanggal 19 Desember kemaren kami kumpul lagi. Dan kemungkinan besar ini kumpul kami yang terakhir sebagai Mahasiswa di kota hujan ini. Harapannya, kumpul selanjutnya kami sudah jadi Sarjana di kota kembang. Ah ya.. Pas kemaren itu Ulfah udah bukan mahasiswa lagi sih..

Iya..

Jadi kumpul kemaren itu kami merayakan 3 hal yang berbeda. Wacananya sih udah dari 2 bulan lalu buat merayakan 1 hal doang. Baru terealisasi kemaren dan hal yang harus dirayakan sudah bertambah 2.

3 hal yang kami rayakan kemaren: ulang tahun ifah di bulan Oktober, sidang Ratih di bulan November, dan wisuda Ulfah di bulan Desember. Padat sekali agenda kami…

Mereka, ratih dan ulfah, ternyata punya hadiah buat ifah. Hadiah ulang tahun dari 2 bulan lalu.

Birthday Present~ 🎁

Itu dia hadiahnya. Sketch book merk Canson yang kabarnya harganya mahal dan kertasnya amazing.

Pas dibuka, ternyata halaman pertamanya sudah terisi

Page One. For me

Itu lettering bikinan ulfah. Itu boneka burung hantu apaan? Iya.. Kenalin, nama dia Bowl, salah satu penghuni kasur ifah. Hadiah ulang tahun dari ulfah dan ratih juga tahun lalu.

Trio “[I]P[B]GII”

Kumpul malam itu harus diakhiri menjelang jam 21.00 karena Ratih ada jam malam.
Besoknya, malam ini.. Ifah memutuskan untuk mencoba gambar di sketch book baru itu.

Posted on Instagram (@ifahoren): Dec 20th, 2016
[caption below]

[KERTAS MAHAL MAH BEDA]

1st page for me

2nd page for you guys~ πŸ˜—

You have no idea how grateful I am to have such friends that know exactly what I want and what I like.. Bahkan nggak sampai hati meneteskan tinta pertamanya 😒

Hahahah πŸ˜‚

#abaikanlatarbelakangsepreidansarungbantal

Udah gitu aja..

Makasih gaes~ πŸͺπŸ˜†πŸͺ

Dan benarlah adanya. Kertasnya memang amazing sekaliiiiii~ πŸ˜† saking Amazingnya ifah merasa harus bikin 1 posting khusus buat bahas betapa amazingnya sketch book ini.
Intinya, I’m happy with my birthday present πŸ˜„

Anyway,

Semoga next time kita kumpul.. Well, kita tunggu saja seperti apa nantinya 😊

Advertisements
Posted in random, slice of life, thoughts

Voluntary Art Works and Commission for Complete Stranger

Well, the title is explicit enough I think πŸ˜… . I want to talk about the art works that I made voluntarily and the commissions I did for complete strangers..

Lately I’ve been having art blocks. I didn’t draw anything for the whole week.. Hell.. I didn’t even touch my pencil πŸ˜‚. I didn’t have any inspiration and even if I did, I decided that it was bad inspiration (is there anything called “bad inspiration”? I don’t know~)

I have this friend.. He sometimes send me things.. Videos.. Pictures.. Anything..  Othere people’s works.. Basically ideas. Things that he thinks are cool or he thinks I would think are cool. They help. Once, twice… Other times when I’m not in the mood, well, that means most of the time.. they are not any help. They just not..

But today..

Today I made lots.. Man~ I made plenty of artworks today. Faces, icons, doodles, flowers, stuffs.. Important stuffs.. Not-so-important stuffs.. I created things today.

And somehow.. Everything feels better. All the slumps.. The bad moods.. They all gone~ Guess, I do like drawing a lot, huh? πŸ˜…

So, where are those ideas came from?

I don’t know. No where I guess~ They just appeared. And it started from an art work. A voluntary work. A commission for a complete stranger.

So, this girl. I don’t know who suddenly DM-ing me via Instagram saying she loves my artworks. I, who wasn’t in the mood at the time.. Simply replied with a short thank you. But the conversation continued. She talked about how nice it would be to be drawn by me. And I was like.. Geez, who the hell is this girl~? But then I was like, meh~ why not~? 

So I drew her.. A simple one. Not very artistic or realistic. It didn’t take much effort. But she was very happy when I sent it to her. She posted it immediately on her page and mentioned me on the caption. After that.. I was.. Hmm.. I don’t know how to explain this.. Flustered? Mesmerized?

The fact that the work that I made half-heartedly just made some random girl happy, is making me happy. I don’t even know her, nobody I follow, follows her account, she lived across the island, there is no way our lifes crossed path before. But, she, out of no where, came to me, asked a favour, and I did it, knowing that nothing good or bad will come out of it, and it turns out that I just made both of us weirdly happy πŸ˜‚

And after that, my hand just moved, the ideas just flowed, and pictures are made~ They are not post-worthy but I came from no creation to spent-the-whole-sketch-book. Now I need to buy a new one πŸ˜‚πŸ˜‚

Today, a few other commissions came to me. They want me to draw their faces, their friends’s faces, their pets, some random anime characters, an icon for a group, cute ones, realistic ones. And I did all of it, voluntarily, and I am actually happy.

You know that saying? “Never do something you’re good at for free” ? Who said that? Well, apart from he/she (whoever’s that quote belong to) is probably right, and probably has became very rich and succesfull by following their own quote.. I, today, proved that, nothing is wrong with, “Do whatever you’re good at for free” . Because, maybe.. just maybe, it would make you.. VERY HAPPY.

Ah.. Note to everybody.. If it comes the time when you are having too much happiness but kind of low on money, you might want to consider the don’t do it for free quote~

Posted in caption, digital art, family, instagram story, random

Instagram Story: The Shark Family, dudududududu~

Dududududududu~

First time I heard this was earlier this year from my juniors.

They were singing while moving their fingers and hands and I have no idea what the hell they were doing at the time.

But then,

Last month i guess

I saw this kid that I’m tutoring playing this video from youtube over and over again. So it’s actually a world-wide-well-known-kid-song~

And to tell you the truth, the song has been in my head for the whole week for no reason.

Nobody sings it around me.

There are no any sharks in sight.

Guess my brain love the song~